Beitsen

Beitsen

Houten meubels nabehandelen met beits.

Nadat jouw houten meubel is gezandstraald, kun je deze feitelijk gezien beschouwen als een meubel van onbehandeld hout. Je kunt er na het zandstralen voor kiezen om het meubel zelf te behandelen. Natuurlijk kun je dit ook overlaten aan Nieuwe Nostalgie.

Bijvoorbeeld door het laten aanbrengen van een beschermlaag met beits. Beits beschermt het onbehandelde hout tegen vlekken en verkleuringen, zonder dat de rustieke uitstraling van het houten meubel verloren gaat. Je kunt kiezen uit verschillende varianten.

Zoals een matte of glanzende finish. Ook de kleur van de beits bepaal je zelf. Deze is namelijk verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren. Zo behoudt jouw meubel van hout zijn natuurlijke en rustieke uitstraling, maar profiteer je wel van een optimale bescherming. 

Hoe gaat het beitsen van houten meubels in zijn werk?

Als je jouw houten tafel, stoel of kast hebt laten zandstralen door Nieuwe Nostalgie, dan kun je jouw meubel(s) ook nog van een nabehandeling met beits laten voorzien. Indien nodig zorgen we ervoor dat het meubel voor de behandeling nogmaals licht wordt geschuurd.

Daarna beginnen we met het aanbrengen van de eerste beschermlaag. Zo kan worden voorkomen dat het hout op den duur vergeelt. Iets wat je liever wilt voorkomen natuurlijk. Na het aanbrengen van de eerste beschermlaag, worden er 4 lagen blanke lak aangebracht.

Deze kan een matte of finish afwerking hebben, afhankelijk van de soort lak die je kiest. Na het aanbrengen van elke laag wordt het meubel wederom licht opgeschuurd. Zo zorgen we ervoor dat de rustieke uitstraling behouden blijft én het meubel toch glad aanvoelt.

Daardoor kun je de tafel of de houten kast straks makkelijker afnemen met een vochtige of droge doek. Afhankelijk van de bevuiling. De verschillende laklagen zorgen er ook voor dat houten meubels eenvoudiger schoon te houden zijn. Dat is wel zo hygiënisch natuurlijk.

Uit welke kleuren beits kan ik kiezen?

Nieuwe Nostalgie heeft zich gespecialiseerd in het zo mat mogelijk afwerken van houten meubels. De matte finish zorgt er namelijk voor dat het hout zijn naturel look behoudt, maar wel goed beschermt is tegen invloeden van buitenaf. Zoals vlekken van bekers of mokken.

Onze beits is leverbaar in verschillende trendy kleuren, maar we kunnen ook een beits mengen in een Ral kleur. Welke je kiest is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur én de overige meubels binnen het interieur. 

Vrijblijvende prijsopgave

Bij Nieuwe Nostalgie voorzien we je graag van een vrijblijvende prijsopgave. Heb je bijvoorbeeld een meubel dat je graag zou willen laten zandstralen?  Stuur ons dan via WhatsApp een foto van het betreffende meubel. Wil je daarnaast ook gebruik maken van onze vervoersdienst? Dan nemen we ook deze prijs mee in de prijsopgave. De offerte ontvang je natuurlijk zo spoedig mogelijk van ons. Dat kan via e-mail of WhatsApp.  Wat doet Nieuwe Nostalgie?

  Nieuwe Nostalgie is gespecialiseerd in het zandstralen van allerlei soorten houten meubels en het nabehandelen daarvan. Bijvoorbeeld met beits in verschillende trendy kleuren. Voorbeelden daarvan zijn eettafels en stoelen, maar ook bedden, dressoirs, kasten en bijzettafels. Zandstralen gebeurt in daarvoor bestemde cabines. De werkzaamheden worden op een milieuvriendelijke en duurzame manier uitgevoerd. Zowel zakelijk als particulier.

  Onze werkwijze

  Binnen het team van Nieuwe Nostalgie doen we dat met een heel fijn straalmiddel en een relatief lage luchtdruk. Uiteindelijk geeft dit het mooiste eindresultaat. Door het hanteren van deze techniek én onze ruime ervaring in het vak, kunnen we vrijwel alle soorten meubels zandstralen. Ongeacht de houtsoort. Wij hebben de beschikking over een ruime straalcabine. Deze cabine maakt het mogelijk om objecten tot en met een lengte van 5.00 meter te kunnen zandstralen. Ook het nabehandelen van houten meubels gebeurt uiterst zorgvuldig. Nadat het onbehandelde hout nogmaals licht wordt geschuurd, wordt gestart met het aanbrengen van diverse beschermlagen in de kleur beits van jouw keuze.

  Zandstralen en nabehandeling

  Bij Nieuwe Nostalgie kun je meubels per stuk aanleveren. Wil je graag alle meubels binnen het interieur laten zandstralen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast verzorgen we ook werkzaamheden voor zakelijke opdrachtgevers. Bijvoorbeeld voor het laten zandstralen van horeca interieur of ander meubilair voor zakelijke ruimtes. Na het zandstralen is het houten meubel onbehandeld en klaar om bewerkt te worden. Je kunt dus direct beginnen met restylen. Bijvoorbeeld door de meubels te beitsen, oliën of verven. De nabehandeling kun je ook overlaten aan de specialisten van Nieuwe Nostalgie.