Luchtgommen

Alles over Luchtgommen: De Beste Methode voor Houtrestauratie

Inleiding

Welkom bij Nieuwe Nostalgie, lees hier alles over luchtgommen, dé ultieme methode voor houtrestauratie. Wij delen graag onze diepgaande expertise om u alles te vertellen over luchtgommen, hoe het werkt en waarom het de meest effectieve manier is om houten oppervlakken te herstellen. In deze uitleg zullen we u voorzien van alle benodigde informatie om uw begrip van luchtgommen te vergroten en uw restauratieprojecten naar een hoger niveau te tillen. Liever direct een offerte aanvragen? Klik dan hier.

Wat is Luchtgommen?

Luchtgommen, ook bekend als ‘zandstralen‘, is een geavanceerde techniek voor het herstellen van houten oppervlakken. Met behulp van een combinatie van luchtdruk en speciale straalmiddelen wordt oude verf, vernis en onzuiverheden voorzichtig van het hout verwijderd. Deze methode onthult het natuurlijke hout met minimale impact op de houtstructuur.

Het Proces van Luchtgommen

Voorbereiding van het Houtoppervlak

Voordat het luchtgommen begint, is een grondige voorbereiding van het houtoppervlak essentieel. Dit omvat het reinigen en ontvetten van het hout om ervoor te zorgen dat het straalproces optimaal verloopt.

Selectie van het Juiste Straalmiddel

Het kiezen van het juiste straalmiddel is cruciaal voor succesvol luchtgommen. Verschillende houtsoorten en situaties vereisen verschillende straalmiddelen. Bijvoorbeeld, voor delicate houtsoorten kan Garnet worden gebruikt, meestal gebruiken we een mesh van 120 dat is een hele fijne korrel straalmiddel.

Zandstralen

Het eigenlijke luchtgommen wordt uitgevoerd door het straalmiddel onder gecontroleerde luchtdruk op het houtoppervlak te spuiten. Hierdoor worden verf, vernis en onzuiverheden op een precieze en effectieve manier verwijderd.

Nabehandeling

Na het luchtgommen wordt het houtoppervlak zorgvuldig gereinigd om eventueel achtergebleven straalmiddel te verwijderen. Dit zorgt voor een glad oppervlak dat gereed is voor verdere behandeling. Voor diegenen die hun meubels een frisse make-over willen geven, biedt Nieuwe Nostalgie ook de mogelijkheid om ze te laten spuiten. Met ons professionele spuitwerk brengen we een nieuwe en duurzame afwerking aan, waardoor uw meubels er weer als nieuw uitzien.

luchtgommen meubels
zandstraal prijzen

Voordelen van Luchtgommen

Luchtgommen biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele restauratiemethoden:

 • Minimale Schade aan Hout: In tegenstelling tot reguleer zandstralen, minimaliseert luchtgommen de slijtage aan het houtoppervlak, waardoor de natuurlijke textuur naar voren komt.
 • Milieuvriendelijk: Deze methode maakt gebruik van natuurlijke straalmiddelen en beperkt het gebruik van chemische stoffen, wat bijdraagt aan een milieuvriendelijke aanpak.
 • Efficiënte Verwijdering van Onzuiverheden: Luchtgommen verwijdert grondig verf en vernis, zelfs van moeilijk bereikbare hoeken en randen.

Toepassingen van Luchtgommen

Luchtgommen wordt toegepast op verschillende houten objecten en oppervlakken, waaronder:

 • Meubels: Herstel oude meubelstukken naar hun oorspronkelijke glans en schoonheid.
 • Houten Architecturale Elementen: Vernieuw houten deuren, trappen en lambrisering voor een indrukwekkende uitstraling.
 • Keukenrestauratie: Verwijder verf en vlekken van houten keukenkasten voor een frisse uitstraling.
 • Antieke Voorwerpen: Behoud de historische waarde van antieke houten objecten door ze voorzichtig te herstellen.

Conclusie

Luchtgommen is de ultieme methode voor het herstellen van houten oppervlakken, en deze uitleg heeft u voorzien van een diepgaand inzicht in deze techniek. Met zijn zachte aanpak, milieuvriendelijkheid en efficiëntie, is luchtgommen de optimale keuze voor het behoud van de schoonheid en integriteit van hout. Of het nu gaat om meubelrestauratie, het vernieuwen van architecturale elementen of het herstellen van antieke voorwerpen, luchtgommen staat garant voor uitstekende resultaten. Neem contact met ons op om uw houtrestauratieproject naar nieuwe hoogten te tillen met onze professionele luchtgomdiensten.

Vraag nu gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan voor luchtgommen!

Bij Nieuwe Nostalgie begrijpen we dat je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden voor het luchtgommen van je meubels. Daarom hebben we het aanvragen van een vrijblijvende offerte zo toegankelijk mogelijk gemaakt.

 1. Online Formulier: Wil je weten wat het luchtgommen van je meubels kost? Ga naar onze contactgegevens en klik op het formulier. Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, zoals het type meubel en je contactinformatie.
 2. WhatsApp: Ben je op je mobiel? Klik dan direct op de onderstaande WhatsApp link om een gesprek te starten: WhatsApp Ons.
 3. E-mail: Als alternatief kun je ons een e-mail sturen met een korte omschrijving van je meubel en eventueel een bijgevoegde foto. Stuur je bericht naar info@nieuwenostalgie.nl.
 4. Telefoon: Liever persoonlijk contact? Bel ons op 0633875462 om je wensen te bespreken en direct een offerte aan te vragen.

Bij Nieuwe Nostalgie zetten we ons in om je snel en efficiënt van dienst te zijn. Ons toegewijde team staat paraat om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van een offerte op maat. Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw meubels kunnen laten stralen en vernieuwen!