Stofferen

Meubels opnieuw laten stofferen

Uw meubels een frisse en eigentijdse uitstraling geven? Bij Nieuwe Nostalgie zijn we gepassioneerd over meubelstoffering. Met onze achtergrond als ambachtelijk meubelmaker en begeleiding van een Meester stoffeerder, bieden we vakmanschap en verfijning in elk detail.

Stoffering is een kunst die we koesteren bij Nieuwe Nostalgie. Met een erfenis van vakmanschap zijn we gespecialiseerd in het opnieuw stofferen van diverse meubels met stoffen bekleding. Of het nu om stoelen, banken, of andere meubels gaat, we herstellen en vernieuwen met oog voor kwaliteit.

Onze Meester stoffeerder brengt traditie en moderne technieken samen voor verbluffende resultaten. Van het vervangen van versleten stof tot het veranderen van de hele uitstraling, wij leveren hoogwaardige stoffering die past bij uw stijl en wensen. Elk meubelstuk wordt met liefde en aandacht behandeld, waardoor het niet alleen functioneel is, maar ook een visueel kunstwerk.

Bij Nieuwe Nostalgie gaan we verder dan alleen meubels opknappen. We zijn trots op onze duurzame aanpak en sociaal ondernemerschap. Door meubels nieuw leven in te blazen, dragen we bij aan een duurzame toekomst en geven we mensen aan de zijlijn van de arbeidsmarkt nieuwe kansen. Kies voor Nieuwe Nostalgie en geef uw meubels een tweede leven met hoogwaardige stoffering en een verhaal om te koesteren. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

stofferen

Stofferen van oude of antieke meubels door Nieuwe Nostalgie

Kiezen voor een nieuwe stoffering op meubelstukken kan verschillende redenen hebben. De meest voorkomende is het slijten van de stof door het veelvuldige gebruik. Bijvoorbeeld als het gaat om eetkamerstoelen, fauteuils en bankstellen met een bekleding van stof. 

Vooral het zit- en hoofdgedeelte en de armleuningen kunnen na verloop van tijd slijten. De bekleding van banken en leuningen heeft namelijk veel te verduren. Ook bij antieke meubelstukken is soms een renovatie nodig om het meubel mooi en bruikbaar te houden. 

Zeker omdat de kwaliteit van de bekleding en het materiaal dat is gebruikt vaak te wensen overlaat. De materialen waren vroeger namelijk een stuk minder duurzaam. Ook raakt de bekleding soms verkleurt door overmatig zonlicht of vocht. Door het meubel opnieuw te laten stofferen, kan een erfstuk of kostbaar meubel in ere worden herstelt en in de familie blijven. 

Stofferen en restaureren van stoelen of banken

Vaak wordt gedacht dat stofferen alleen het vervangen en/of plaatsen van stof is. Dat is een misvatting, want er komt meer bij kijken dan het vervangen van de bekleding alleen. 

Ook het aanbrengen van banden en vering valt onder stofferen. Ook het aanbrengen van een vulling van paardenhaar of foam en de afwerking maken onderdeel uit van dit ambacht. 

Nieuwe Nostalgie vervangt dus ook deze materialen indien nodig. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat alleen de stof van het meubelstuk vervangen hoeft te worden. In dat geval neemt het stofferen weinig tijd in beslag. U kunt dus snel weer genieten van uw meubel. 

Nieuwe Nostalgie heeft het vak geleerd van een Meester stoffeerder. Daardoor hebben wij onze kennis kunnen verruimen waardoor we ervaring hebben met het bekleden van meubels met alle soorten stof. Door onze achtergrond als ambachtelijk meubelmaker en onze interesse in dit klassieke ambacht, kunnen wij uw meubel volledig restaureren en stofferen.

Meubels stofferen

Onze werkwijze

Samen met u bespreken we de beste mogelijkheden en oplossingen voor uw meubels. 

Daarbij heeft u de keuze uit ontzettend veel soorten stof. U vindt altijd de bekleding die past bij uw meubelstuk en interieur. Na een kort overleg waarin de mogelijkheden worden besproken en een grondige beoordeling, ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. 

  • Na een akkoord wordt uw meubelstuk na een inspectie grondig gereinigd 
  • Vervolgens wordt de oude bekleding met veel zorg verwijdert en gedemonteerd
  • De bekleding wordt indien mogelijk gebruikt als een mal voor de nieuwe stoffering. Als de schade te groot is of als de stof is uitgerekt, is dit helaas niet mogelijk 
  • Hierna wordt de binnenzijde van het meubel geïnspecteerd. In veel gevallen valt de schade mee, omdat de bekleding namelijk ook een beschermende functie heeft 
  • Bij schade worden de desbetreffende onderdelen indien mogelijk vervangen

Bij Nieuwe Nostalgie bepaalt u zelf of u het meubel in originele staat wilt houden of dat er moderne, en soms goedkopere, methoden kunnen worden gebruikt. Uiteraard doet dit niets af aan het eindresultaat. Deze blijft hetzelfde. Daarbij hanteren wij altijd een open en eerlijke communicatie tussen u en ons bedrijf. U blijft dus ten aller tijden bij het proces betrokken. 

Vraag nu gemakkelijk en snel een vrijblijvende offerte aan voor het stofferen!

Bij Nieuwe Nostalgie begrijpen we dat je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden voor het stofferen van je meubels. Daarom hebben we het aanvragen van een vrijblijvende offerte zo toegankelijk mogelijk gemaakt.

  1. Online Formulier: Wil je weten wat het stofferen van je meubels kost? Ga naar onze contactgegevens en klik op het formulier. Vul eenvoudig de benodigde gegevens in, zoals het type meubel en je contactinformatie.
  2. WhatsApp: Ben je op je mobiel? Klik dan direct op de onderstaande WhatsApp link om een gesprek te starten: WhatsApp Ons.
  3. E-mail: Als alternatief kun je ons een e-mail sturen met een korte omschrijving van je meubel en eventueel een bijgevoegde foto. Stuur je bericht naar info@nieuwenostalgie.nl.
  4. Telefoon: Liever persoonlijk contact? Bel ons op 0633875462 om je wensen te bespreken en direct een offerte aan te vragen.

Bij Nieuwe Nostalgie zetten we ons in om je snel en efficiënt van dienst te zijn. Ons toegewijde team staat paraat om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van een offerte op maat. Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw meubels kunnen laten stralen en vernieuwen!