Wij kunnen ook uw meubels voor u stofferen!

Meubels stofferen

Meubels opnieuw laten stofferen

Meubels opnieuw laten stofferen? Nieuwe Nostalgie is uw specialist in meubelstoffering. Als ambachtelijk meubelmaker hebben wij dit vak mogen leren van een Meester stoffeerder. Dat ziet u niet alleen terug in de mogelijkheden, maar uiteraard ook aan het verfijnde eindresultaat. Nieuwe Nostalgie stoffeert alle soorten meubels met stoffen bekleding.

Stofferen van oude of antieke meubels door Nieuwe Nostalgie

Kiezen voor een nieuwe stoffering op meubelstukken kan verschillende redenen hebben. De meest voorkomende is het slijten van de stof door het veelvuldige gebruik. Bijvoorbeeld als het gaat om eetkamerstoelen, fauteuils en bankstellen met een bekleding van stof.

Vooral het zit- en hoofdgedeelte en de armleuningen kunnen na verloop van tijd slijten. De bekleding van banken en leuningen heeft namelijk veel te verduren. Ook bij antieke meubelstukken is soms een renovatie nodig om het meubel mooi en bruikbaar te houden.

Zeker omdat de kwaliteit van de bekleding en het materiaal dat is gebruikt vaak te wensen overlaat. De materialen waren vroeger namelijk een stuk minder duurzaam. Ook raakt de bekleding soms verkleurt door overmatig zonlicht of vocht. Door het meubel opnieuw te laten stofferen, kan een erfstuk of kostbaar meubel in ere worden herstelt en in de familie blijven.

Stofferen en restaureren van stoelen of banken

Vaak wordt gedacht dat stofferen alleen het vervangen en/of plaatsen van stof is. Dat is een misvatting, want stofferen houdt veel meer in dan het vervangen van de bekleding alleen.

Ook het aanbrengen van banden en vering valt onder stofferen. Ook het aanbrengen van een vulling van paardenhaar of foam en de afwerking maken onderdeel uit van dit ambacht.

Nieuwe Nostalgie vervangt dus ook deze materialen indien nodig. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat alleen de stof van het meubelstuk vervangen hoeft te worden. In dat geval neemt de stoffering weinig tijd in beslag. U kunt dus snel weer genieten van uw meubel.

Nieuwe Nostalgie heeft het vak geleerd van een Meester stoffeerder. Daardoor hebben wij onze kennis kunnen verruimen waardoor we ervaring hebben met het bekleden van meubels met alle soorten stof. Door onze achtergrond als ambachtelijk meubelmaker en onze interesse in dit klassieke ambacht, kunnen wij uw meubel volledig restaureren en stofferen.

Onze werkwijze:

Samen met u bespreken we de beste mogelijkheden en oplossingen voor uw meubels.

Daarbij heeft u de keuze uit ontzettend veel soorten stof. U vindt altijd de bekleding die past bij uw meubelstuk en interieur. Na een kort overleg waarin de mogelijkheden worden besproken en een grondige beoordeling, ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte.

  • Na een akkoord wordt uw meubelstuk na een inspectie grondig gereinigd
  • Vervolgens wordt de oude bekleding met veel zorg verwijdert en gedemonteerd
  • De bekleding wordt indien mogelijk gebruikt als een mal voor de nieuwe stoffering. Als de schade te groot is of als de stof is uitgerekt, is dit helaas niet mogelijk
  • Hierna wordt de binnenzijde van het meubel geïnspecteerd. In veel gevallen valt de schade mee, omdat de bekleding namelijk ook een beschermende functie heeft
  • Bij schade worden de desbetreffende onderdelen indien mogelijk vervangen

Bij Nieuwe Nostalgie bepaalt u zelf of u het meubel in originele staat wilt houden of dat er moderne, en soms goedkopere, methoden kunnen worden gebruikt. Uiteraard doet dit niets af aan het eindresultaat. Deze blijft hetzelfde. Daarbij hanteren wij altijd een open en eerlijke communicatie tussen u en ons bedrijf. U blijft dus ten aller tijden bij het proces betrokken.

Vrijblijvende prijsopgave

Bij Nieuwe Nostalgie voorzien we je graag van een vrijblijvende prijsopgave. Heb je bijvoorbeeld een meubel dat je graag zou willen laten stofferen?  Stuur ons dan via WhatsApp een foto van het betreffende meubel. Wil je daarnaast ook gebruik maken van onze vervoersdienst? Dan nemen we ook deze prijs mee in de prijsopgave. De offerte ontvang je natuurlijk zo spoedig mogelijk van ons. Dat kan via e-mail, WhatsApp of via onderstaand contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *